News

Other activities

Intervju za Bazar

Naš Senior Consultant, Biljana Lazarević u intervjuu za Bazar jr govorila o značaju učenja, institucionalizaciji neformalnog obrazovanja kao značajnog elementa za razvoj privrede i najavila internacionalnu online konferenciju:

“Prodaja i prodajni kontroling//Sales and Sales controlling” koju organizujemo 28.juna 2021 godine.

Seminars

NOVO NORMALNO-Modeli i alati za vaš zdrav biznis (i…

Zbog velikog interesovanja, i ove godine Puzzle Consulting i Casa Forte nastavljaju sa popularnim seminarom za sve preduzetnike, lidere, stručnjake i one koji žele da to postanu. I to UŽIVO!

Seminar NOVO NORMALNO – Modeli i alati za vaš zdrav biznis (i posle krize)

Bazirano na višedecenijskom praktičnom radnom iskustvu predavača i dobroj poslovnoj praksi, ovaj seminar obuhvata sve što vam je potrebno da znate o izradi poslovnih planova i budžeta za vašu firmu, postavci marketing strategije i izradi marketing plana, a uzimajući u obzir sve trenutne okolnosti i izazove.
Posebno smo ponosni na činjenicu da je naš program pažljivo osmišljen i prilagođen potrebama malih i srednjih preduzeća, da je sveobuhvatan i personalizovan pošto posebnu pažnju posvećujemo svakom učesniku.

Kome je namenjen seminar
Sektoru malih i srednjih preduzeća:
Preduzetnicima, direktorima i vlasnicima firmi, kao i zaposlenima u domenima menadžmenta, administracije, finansija, marketinga i komunikacija

Datum i mesto održavanja
Datum: 3. i 4. jun 2021. godine
Mesto: Hotel Villa Breg, Goranska bb, 26300 Vršac

Pošto seminar Novo Normalno odlikuje ekskluzivnost rada u malim grupama i u posebno prilagođenoj atmosferi, broj polaznika je ograničen. Savetujemo vam da što pre rezervišete svoje mesto!

O seminaru
Pozivamo vas na interaktivni seminar koji uspešno organizujemo već treći put i koji se izdvaja po intimnom okruženju i personalizovan pristup svakom učesniku. Seminar Novo Normalno je poseban upravo po radu u malim grupama, radom jedan na jedan i mogućnosti aktivnog učestvovanja u diskusiji i vežbama koje su usmerene na lične poslovne ciljeve. Pored toga, stručni predavači će sa vama podeliti i teorijska znanja, praktična iskustva i pružiti vam korisne smernice i alate za vaše preduzeće u dva ključna segmenta:
– Izradu planova za poslovnu godinu, namenjenih unapređenju funkcionisanja preduzeća, a bazirano na EBRD prinicipima
– Postavku dugoročne marketing strategije za vašu firmu sa fokusom na potrebe tržišta i potrošača, a pokazaćemo vam i kako da izradite vaš Biznis Model Kanvas i da bazirano na njemu kreirate vaš optimalan marketing plan.

Imajući u vidu potrebu firmi za preciznim i pametnim planiranjem, ali i okruženje i uslove u privredi koji se rapidno menjaju, odličan je trenutak promišljeno pristupiti izradi planova i budžeta koji često predstavljaju izazov i za firmu i zaposlene.
Za firmu je važno da definiše strateške ciljeve poslovanja izražene u brojevima (planirane prihode, planirane rashode, planiranu dobit, planiran ROI – povraćaja na investirana sredstva) i da u okvirima svog godišnjeg budžeta predvidi i budžet za bonuse za zaposlene.
Već više od godinu dana firme se susreću sa raznim, neplaniranim izazovima, a pitanje da li i kako ulagati u marketing je ostalo jedno od osnovnih. U sklopu ovog seminara pričaćemo o tome kako da na najbolji mogući način isplanirate ili prilagodite vaše marketinške aktivnosti trenutnoj situaciji. Bazirano na dobrim primerima iz prakse, pokazaćemo kako da kreirate vaš optimalan marketing koncept i plan – i to potpuno prilagođeno potrebama i mogućnostima vašeg preduzeća.
Posebnu pažnju ćemo posvetiti promenjenoj poslovnoj situaciji zbog uticaja Covid-19 pandemije, kako je promenila navike potrošača i kako poslovanje vaše firme možete uspešno da prilagodite novim uslovima. Bilo da vam je ovom trenutku neophodna korekcija već postojećih ciljeva, izrada planova za naredne kvartale ili narednu poslovnu godinu – plan prodaje, plan troškova, plan priliva i odliva, marketing budžet sa pratećim aktivnostima – ovo je pravi trenutak za razmenu iskustava na ovu temu i usvajanje pozitivne prakse korporativnog sektora, a imajući u vidu i smanjenje rizika izazvanih uticajem C-19 pandemije na privredu.

Dodatni program
U sklopu našeg dvodnevnog programa, pored pažljivo osmišljenih predavanja, seminar Novo Normalno pruža sjajnu priliku za međusobno upoznavanje, umrežavanje i razmenu kontakata.
Predviđene su zajedničke pauze za kafu i obroci, kao i slobodno vreme za korišćenje spa i wellness centra koji se nalazi u sklopu ekskluzivnog hotela Villa Breg.
A za sve one koji vole prirodu i šetnju, u sklopu dodatnog sadržaja organizovaćemo i avanturističku šetnju po Vršačkom bregu, koja podrazumeva obilazak crkve Svetog Krsta i Vršačke kule, koje, kao dve najstarije sačuvane građevine, predstavljaju simbol ovog grada i okoline. Tokom ove šetnje, Staza zdravlja vodiće nas i do vidikovca sa kojeg se pruža pogled na grad, te predstavlja idealnu lokaciju za kratku pauzu pre povratka u hotel.
 Polaznici seminara će biti blagovremeno i direktno obavešteni o finalnoj agendi i dodatnom programu.

O predavačima
Biljana Lazarević – Senior consultant u konsultantskoj kući Casa Forte
Biljana je na listi konsultanata Evropske banke za obnovu i razvoj za program ASB (Advice for Small Business) i internacionalni program IP (International project), realizator je nastave NAPA (Nacionalne akademije za javnu upravu) sa dugogodišnjim iskustvom u radu u privredi i bankarskom sektoru, u velikim multinacionalnim sistemima i kompanijama koje su pružale usluge velikim sistemima.
Biljana se bavi edukacijima i in-house (tailor-made) projektima za različite polaznike: firme, institucije, pojedince, sarađuje sa visokoškolskim institucijama kao gostujući predavač i publikuje stručne radove na domaćim i međunarodnim portalima namenjenim razvoju MSP www.mojafirma.rs, www.ekonomski.net, www.novipodjedtnik.si.
Ona je i idejni tvorac onlajn poslovne simulacije Coin&Fund koja je u primeni u brojnim preduzećima i nastavi jednog poslovnog fakulteta.
https://rs.linkedin.com/in/biljana-lazarevic

Manuela Stamatović – Osnivač i generalni direktor agencije za strateški marketing konsalting Puzzle Consulting
Manuela Stamatović je marketing i menadžment konsultant, trener i mentor. Predavač je u Mokrogorskoj školi menadžmenta i na listi je konsultanata Evropske banke za obnovu i razvoj. Osnivač je i vlasnik firme Puzzle Consulting koja se bavi strateškim konsaltingom u domenima marketinga, brend menadžmenta, upravljanja iskustvom klijenata (Customer Experience Management) i korporativnih komunikacija.
Manuela je rođena i školovala se u Švajcarskoj, studirala je biznis i marketing u Parizu i stekla je zvanje master menadžer evropskog biznisa i marketinga. Ekspert je za marketing, brend menadžment i korporativne komunikacije zahvaljujući skoro dvodecenijskom radnom iskustvu u industriji robe široke potrošnje, bankarstvu i avijaciji.
Poslovnu karijeru je započela u Koka-Koli i usavršavala se na izvršnim direktorskim pozicijama u L’Orealu u Parizu i Beogradu, kao i u Erste banci, Sberbanci i Er Srbiji.
U njene ključne veštine spadaju lansiranje i razvoj globalnih i regionalnih brendova na lokalnim tržištima, postavka marketing strategija, sprovođenje integrisanih marketinških kampanja, kao i upravljanje iskustvom klijenata (Customer Experience Management). Njeno dugogodišnje iskustvo u domenu korporativnih komunikacija uključuje PR, kriznu komunikaciju, interne komunikacije, društveno odgovorno poslovanje, kao i organizaciju promocija i velikih događaja.
https://rs.linkedin.com/in/manuela-stamatovic

Kotizacija i prijava za seminar
– Early Bird kotizacija: 26.900 RSD (sa uključenim PDV-om) – za prijave do 28.05.2021. godine
– Standard kotizacija: 30.900 RSD (sa uključenim PDV-om) – za prijave od 29.05.2021. godine

U sklopu kotizacije je uključeno:
– Učestvovanje na seminaru koji obuhvata teorijsko znanje i praktičan rad na konkretnim primerima iz prakse, rad u grupama i rad jedan na jedan
– Korisni alati za dalji rad, odmah primenjivi u praksi
– Svi materijali sa seminara u elektronskoj formi
– Overen sertifikat o završenom poslovnom seminaru
– Umrežavanje sa kolegama stručnjacima iz branši srodnih vašoj
– Individualni sastanci, konsultacije i dopunski rad sa predavačima nakon završenog seminara – ukupno 2 sesije od po sat vremena
– Smeštaj sa noćenjem i doručkom
– Večera prvog dana seminara, kao i ručak oba dana seminara
– Kafe pauze u toku predavanja
– Korišćenje dodatnog sadržaja i pogodnosti hotela, uključujući spa i wellness centar

Važne napomene:
Ukoliko niste zainteresovani za noćenje na licu mesta, odobrava se popust na kotizaciju. Cena seminara bez noćenja i doručka: 9.900 RSD
Nakon prijave, dobićete predračun koji je potrebno da uplatite najkasnije do 3 dana od datuma izdavanja. Potrebno je da kotizacija seminara bude uplaćena najkasnije do dva dana pre seminara, tj. do 1. juna 2021. godine kako bi prijava mogla biti prihvaćena.
Na prijavu 2 i više polaznika iz jedne firme odobrava se popust od 15% na kotizaciju koja je aktuelna u momentu prijave (Early Bird ili Standard).

Prijave:
Vašu prijavu možete poslati na sledeću adresu: office@casaforte.rs
Molimo da u prijavi navedete sledeće informacije:
– Broj polaznika
– Imena i prezimena polaznika, zajedno sa funkcijom/radnim mestom
– Ime firme
– Da li želite paket sa uključenim noćenjem i doručkom ili bez

O svim potrebnim dodatnim detaljima bićete blagovremeno i direktno obavešteni pre početka seminara.
Organizatori seminara posebnu pažnju posvećuju svim bezbednosnim merama propisanim vezano za Covid-19 pandemiju. Očekujemo vašu prijavu – broj mesta je ograničen!

Newsletters

NewsLetter 2021-02

🗞Naš novi NewsLetter donosi:

💻Vest o postavljanju ONLINE SHOP-a na naš site i ponudi vebinara

💵Vest o našim aktivnostima povodom Global Money Week-a

🔑Highlight broja je vezan za ključ funkcionalnosti tima

🗃Predstavljamo vam projekat podržan od strane EBRD koji smo realizovali za Klijenta Paradox Consulting

🖇Delimo sa Vam informaciju o raspoloživim programima podrške poslovanju i subvencijama

🔗Pozivamo Vas na ONLINE konferenciju:”Prodaja i prodajni kontroling”

💰Delimo sa vama Bonus edukativni sadržaj: “Učenje i odučavanje”

 

Other activities

GMW2021 sa Casa Forte na ZOOM- u

Kao partner Global Money Week-a, Casa Forte je treću godinu za redom realizovala aktivnosti koje su zapažene od strane OECD na temu finansijske edukacije omladine.

Svetska nedelja novca održava se u cilju podizanja svesti mladih o finansijskoj pismenosti, upravljanju novcem i finansijama i razvoju preduzetničkih veština na kreativan i interaktivan način.
Svetska nedelja novca obeležena je u više od 165 zemalja sveta uz učešće preko 32 miliona mladih.
Ovogodišnja tema svetske nedelje novca je: Vodi računa o sebi, vodi računa o svom novcu, a prateći slogani su: Uči. Štedi. Zaradi.

Konkretne poruke mladima su:
1. Naučite pametno da upravljate novcem,
2. Štedite za svoju budućnost,
3. Zaradi za sebe i svoju porodicu.
Dana 23.03.2020 godine tradicionalno u poslednjoj nedelji marta, je organizovana regionalna konferencija na temu značaja finansijske pismenosti mladih. Panelisti su bili: Biljana Lazarević senior konsultant, Casa Forte, prof.dr Lidija Barjaktarović Univerzitet Singidunum, Trajanka Milanovska Aleksova finansijska direktorka Pliva Severna Makedonija i članica Kontroling biznis centra, Skoplje, Renato Očko generalni menadžer Kontroling Kognosko Hrvatska i Biljana Rakić članica Veća Opštine Vračar za socijalnu i dečju zaštitu.

U publici su bili eminentni stručnjaci iz prakse, predstavnici udruženja koji podržavaju inicijative u funkciji povćanja finansijske pismenosti, studenti i predstavnici Privredne komore Srbije i malih i srednjih preduzeća.

Panelisti su govorili o značaju finansijske pismenosti u svakodnevnom poslovanju, za karijerni razvoj, za dugoročne životne i poslovne planove.

Posebnu pažnju finansijskoj edukaciji omladine i dece su posvetile Biljana Lazarević, profesorka Barjaktarović i Biljana Rakić, koja se najvišeo osvrnula na upravljanje ličnim finansijama.

Ispred organizatora dogadjaja, Casa Forte, učesnike i paneliste je pozdravila Biljana Lazarević. Ona je istakla da su finansijska pismenost i edukacija deo stremljenja Casa Forte da se primeni struktuiran pristup u svakodnevnim životnim okolnostima i u poslu.
Biljana veruje da otpor prema boljem upoznavanju sa finansijama nastaje zbog čestog izjednačavanja finansija i knjigovodstva, ali knjigivodstva kao manuelnog knjiženja, koje su u savremenom dobu zamenila softverska rešenja, ali i dalje nosi pečat manje zanimljivog zanimanja.
Finansije su krajnje kreativne, logične i daju mogućnost beskrajnih sitacionih analiza u smislu “šta ako? -šta ako kupim cipele ili haljinu, da li da investiramo u opremu ili otvaranje novih tržišta itd. Online poslovna simulacija Coin&Fund odslikava koncept “if-then” i povezuje privrednu praksu sa finansijama na jednostavan način, prevodjenjem svakodnevnih poslovnih aktivnosti u brojeve. Ona je govorila i o reginalnom povezivanje i iskoristila priliku da najavi konferenciju koja će za temu imati  Prodaju i prodajni kontroling,  28.juna 2021 godine.
Profesorka Barjaktarović je istakla da su Univerzitet Sinigidnum i Casa Forte na adekvatan način Svetsku nedelju novca promovisali u Republici Srbiji, uvažavajući činjenicu da prema istraživanjima Svetske banke postoji prostor za unapređenje finansijske innkluzije kod mladih, starosti od 15-24 godine, naročito primenom digitalnih alata i društvenih mreža. Shodno tome, 2019.godine su obeležili Svetske nedelju novca takmičenjem u edukativno poslovnoj simulaciji Coin&Fund u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu. Timovi su bili sačinjeni od finansijskih stručnjaka iz prakse, studenata koji su ovladali simulacijom i dr. studenata i srednjoškolaca koji su želeli da učestvuju.
Konstruktivan ton diskusiji dali studenti Poslovnog fakulteta u Beogradu,  Mihailo Vranešvić (IV godina),  Jovana Jovanović (IV godina) i Savo Simić (II godina). Oni su dalje istakli, da će se uvek odazvati inicijativama koje će unaprediti finansijsku pismenost mladih.
Panelisti iz regiona govorili su o kontroling konferencijama, već održanoj u organizaciji Kontroling Kognoska i konferenciji koja nam predstoji 20-21.maja ove godine pod nazivom ” Controlling in all area” u organizaciji Kontroling biznis centra, Severna Makedonja, o zanimanju “kontrolor”  kao zanimanju budućnosti.
Trajanka Milanovska Aleksova ističe- ,,Kontroling je upravljanje iz backstage-a“ i ,,Raditi više na mozak, a ne na mišiće”, Renato Očko naglašava- ,,Kontroling je posao budućnosti“.
Za najveću pohvalu  i u duhu ciljeva Global Money Week  je izlaganje Biljane Rakić, članice veća Opštine Vračar za socijalnu i dečiju zaštitu koja je iznela konkretnu važnost upravljanja ličnim finansijama, ulogom roditelja u obrazovanju dece, razumevanju prihoda i rashoda, odnosno adekvantih primera šta je imovina, a šta obaveza. Ona je predočila da je deci potrebno od samog početka razviti svest o novcu i kako pametno trošiti novac, a sve to kako bi im posle u životu bilo lakše.

Other activities

GLOBAL MONEY WEEK 2021

💰Casa Forte i ove godine svojim aktivnostima podržava Svetsku nedelju novca.
💵Na ZOOM konferenciji, 23.marta 2021. godine od 18h, panelisti će govoriti o značaju finansijske pismenosti u svakodnevnom funkcionisanju, za karijerni razvoj, za dugoročne životne i poslovne planove.
💴Konferencija je regionalnog karaktera i naši panelisti se uključuju iz Severne Makedonije, iz Hrvatske i Srbije.

——-

💶Casa Forte is once again supporting Global Money Week with its activities this year.
💲At the ZOOM conference, on March 23, 2021, at 6PM, the speakers are going to talk about the importance of financial literacy in everyday functioning, career development, long-term life and business plans.
💱The conference is of a regional character and promotes regional networking Nothern Macedonia, from Croatia and from Serbia.

Other activities

Mentorski program “Podeli svoje znanje”

Radujemo se da podelimo informaciju  da je naš Senior consultant Biljana Lazarević preuzela ulogu mentorke u 11.generaciji  programa “Podeli svoje znanje”.

Mentorski  program partnerski realizuju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banka, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Evropski pokret u Srbiji od 2010. godine.


Biljana  će sa mentorinom Anicom Pavlović raditi i saradjivati  narednih 9 meseci.

Želimo im puno uspeha.