News

Newsletters

NewsLetter 2023/2024

???? “Dragi svi,

ulazimo u novu poslovnu godinu sa entuzijazmom i nizom novih ciljeva. Odlučni smo da iskoristimo sve prilike koje nam donosi 2024 godina i nadamo se da ćete nam se pridružiti na tom putu.

U ovom izdanju našeg Newslettera delimo sa vama najnovije informacije, projekte u toku i planove za budućnost.

Hvala vam što ste deo naše zajednice.

↪️ Javni poziv za program podrške RAS-a ulasku u lanac dobavljača MNK ovoj godini je otvoren do 4. marta.

↪️ Konkurs za studijski program “Menadžment prodaje” će biti raspisan sredinom januara 2024. godine.

↪️ Ukoliko ste u potrazi za stručnim savetima i podrškom, pišite nam na office@casaforte.rs

Vaše poverenje omogućilo nam je uspeh i duboko smo počastvovani što smo deo vašeg puta prema uspehu.

Želimo Vam prosperitetnu poslovnu godinu!

Zahvaljujemo se našoj praktikantkinji Aleksandri Aničić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na izradi NewsLettera.”

NewsLetter 2023

Other activities

11.godina firme || 12.12.2023. ||

Casa Forte je 12. decembra 2023. proslavila 11 godina uspešnog poslovanja.

Hvala na poverenju koje nam pružate iz godine u godinu, najbolje je tek pred nama!

U ime proslave 11 godina poslovanja  okupili smo praktikante koji su nas pratili na ovom putu i zajedno smo sumirali prethodnu poslovnu godinu, ali i iskustva koje je donela praksa.

Projects

200,000 EUR bespovratnih sredstava

 

Tokom perioda od dve godine kompanija 4M Specijalni alati je ostvarila pravo na #bespovratnasredstva u iznosu 200,000EUR kroz:

↪️Program podrške izvoznicima Razvojne agencije Srbije

↪️Program podrške ulasku u lanac dobavljača multinacionalnih korporacija Razvojne agencije Srbije

Uz #CasaForte konsultantsku podršku i zajedničkim naporima naš Klijent je unapredio svoje poslovanje i oplemenio mašinski park sa 3 visokotehnološke mašine dobavljača Fanuc:

 

✔️DMU 50

✔️Erozimat

✔️Kobot

 

 

 

Other activities

Acknowledgments and Awards 2023

Povodom obeležavanja 44 godine visokog i visokoškolskog obrazovanja u Valjevu i 4 godine Akademije strukovnih studija Zapadne Srbije-Odsek Valjevo Casa Forte je dobila Zahvalnicu za uspešnu saradnju.

Akademija je započela intoniranjem nacionalne himne, a umetnički program- recitacija molitve uz pratnju violiniste, dao izuzetno svečanu notu.

“Ponosni smo što smo bili deo ovog dogadjaja i na saradnju sa VIPOS-om. Povezivanje privrede i nauke je od izuzetnog značaja za mlade, za akademsku zajednicu i privredu.

U susret budućim projektima, zahvalni smo direktoru Mladjenu Vićentijeviću na gostoprimstvu, a posebnu zahvalnost upućujemo Kosani Vićentić  na povezivanju i sjajnoj dosadašnjoj saradnji.”  istakla je Biljana Lazarević, koja je u ime firme primila Zahvalnicu.

 

CasaForte je dobitnik plakete Univerziteta Singidunum za doprinos  razvoju i unapredjenju naučne konferencije u oblasti poslovne ekonomije,  a povodom 10 godina konferencije #Finiz.

U ime firme, nagradu je primio direktor Veljko Davidović i tim povodom izjavio:

“10 godina trajanja konferencije Finiz je upravo primer koncepta održivosti. Kao posebno značajan segment bih izdvojio uključivanje predstavnika privrede u rad konferencije i približavanje akademske zajednice i privrednog ekosistema što pomaže implementiranju ideje odživog poslovanja u šire društvene i ekonomske okvire. U ime Casa Forte tima zahvalan sam na ukazanom poverenju dodelom plakete i radujem se novim zajedničkim projektima i poslovnim poduhvatima”

 

Other activities

Events&Networking 2023

* Naš Senior Consultant Biljana Lazarević na koktelu upriličenom povodom 25 godina Udruženja poslovnih žena Srbije, uz prisustvo ministra privrede Slobodana Cvetković, predstavnika vlade RS, EBRD i drugih istaknutih institucija.


* Biljana Lazarević na otvaranju francuske nedelje i tradicionalnoj proslavi, dočeku dolazka mladog vina Božole koju je organizovala Francusko-srpska privredna komora.

 

 

Other activities

GMW 2023- Annual report

“Throughout Global Money Week 2023, Casa Forte ltd along with partners reached 500 children and youth through five workshops on five faculties (Academy of Vocational Studies Western Serbia, Faculty of Economics Kragujevac, Faculty of Organisational Sciences, Faculty of Business, Singidunum University Belgrade, Faculty of Economics, Belgrade). During GMW 2023, interactive workshop for children and young people emphasised the importance of financial education. This year university students had the opportunity to participate in online activities by Instagram Live. The event was covered by the media on 6 prominent online portals ( Moja baza, Bizlife, Ekonomski Online, Nova Ekonomija, Ambipak, Biznis) and social networks.”- Global Money Week Annuel report.

See you next year and read more:

⬇️

https://globalmoneyweek.org/countries/80-serbia.html

 

Projects

Podrška ženskom preduzetništvu na delu

Žensko preduzetništvo i žene u biznisu su popularne teme u medijima, na seminarima i u programima podrške.

Tim Casa Forte smatra da se prava podrška daje kroz edukativne radionice i tailor made projekte, a pre svega kroz angažovanje preduzetnica da učestvuju na projektima i kroz prilike da pruže svoje usluge.

 

Takav primer saradnje je naše učešće na konferenciji AmbiPAK i učešće u realizaciji Casa Forte projekata (Bomit-R, Yumis) koleginice Irene Lalić

 

 

Slično je bilo i u slučaju saradnje sa ME event planer PR iz Čačka. Posebno zadovoljstvo je to što je vlasnik Mirjana Erić upoznata sa našim radom kao zaposlena u kompaniji kojoj smo mi pružali podršku i inicirala je saradnju na bazi tog iskustva kada je ušla u preduzetnučke vode. Mira je bila angažovana na nekoliko naših projekata (Opština Vračar, Bomit-R) a mi smo za nju radili Biznis plan za potrebe apliciranja kod Fonda za razvoj RS.

 

 

 

Sa Irenom i  Kurs Kreatorom saradjujemo dugi niz godina kao predavači na kursevima koje ona organizuje, imali smo jedan projekat organizacionog unapredjenja, a u poslednje vreme preko Irene angažujemo druge predavače za usluge koje su potrebne našim Klijentima, a nije naše polje rada (prvna regultiva, HR).

 

 

Other activities

Konsultanti Casa Forte izabrani u zvanje Profesora

Odlukom Nastavno-naučnog veća Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu na sednici održanoj 26.septembra 2023 godine Veljko Davidović i Biljana Lazarević su izabrani u zvanje predavač van radnog odnosa,  u cilju angažovanja u delu aktivne nastave na studijskom programu “Menadžer prodaje”.

 

 

 

Ovo je samo nastavak izuzetne saradnje sa fakultetom.

 

 

 

 

Other activities

Casa Forte u programskom odboru Finiz konferencije

#CasaForte od osnivanja u svom radu teži povezivanju privrede i akademske zajednice:

“Izuzetno smo ponosni smo na saradnju sa Poslovnim fakultetom @univerzitetsingidunum , počev od naših prvih učešća FINIZ konferenciji 2018 godine, gostujućim predavanjima, studijama slučaja, zajedničkom organizacijom edukativnih dogadjaja Global Money Week , projektima, do nedavnog uključivanja naših konsultanata Veljka Davidovića i Biljane Lazarević u Programski odbor desete jubilarne konferencicije FINIZ i predstavljanje simulacije #CoinAndFund u petogodišnjoj strategiji univerziteteta koju smo razvijali i za potrebe nastavnog procesa Poslovnog fakulteta.”

 

https://finiz.singidunum.ac.rs/programski-odbor-2023/

https://repository.singidunum.ac.rs/files/2023/09/Strategija-razvoja-Univerziteta-Singidunum-od-2023-2028.pdf

https://casaforte.rs/2023/09/20/saradnja-sa-univerzitetom-singidunum/

 

Other activities

Casa Forte na WDR radiju iz Kelna i podkastu…

 

Naš Senior Consultant Biljana Lazarević je za WDR radio iz Kelna i podkast COSMO bosanski/hrvatski/srpski govorila na temu stečaja i likvadacije.

Tokom intervjua sa autorom Borisom Rabrenovićem Biljana je istakla da je ključ u prevenciji, kroz preispitivanje i unapredjenje poslovnih procesa sa aspekta mikroekonomije , ali i korišćenju benefita subvencionisane državne podrške, sagledavanju makroekonomskih uticaja u cilju prevencije rizika i upravljanja promenama.