Tim

Casa Forte je konsultantska kuća posvećena razvoju MSP-malih i srednjih preduzeća pružanjem usluga u domenu strateškog upravljanja, struktuiranog vodjenja prodaje i unapredjenja  procesa.

Preduzeće je osnovano 2012. godine sa velikim entuzijazmom i težnjama na polju konsaltinga i upravljanja. 

  1. godine Casa Forte je sprovela svoj prvi veliki in-house projekat u oblasti unapređenja poslovnih procesa (prodaja, nabavka, osvajanje novih tržišta, širenje starog tržišta, uvođenje novih proizvoda, upravljanje zalihama i asortimanom) sa dokazanom metodologijom i praćenjem primene i rezultata. 

Dalje, u 2014. godini kompanija se bavi edukacijom za zaposlene u malim i srednjim preduzećima implementiranjem korporativnih modela i alata. 

Fokus kompanije je 2015. godine bio  na klijentima iz inostranstva (Francuska, Italija, Bugarska, Kina, Hong Kong) koji traže podršku za osvajanje srpskog tržišta i plasman robe. Naša posvećenost ogleda se u analizi tržišnog potencijala i konkurentnosti određenih proizvoda, kao i širokoj bazi klijenta.

U 2016. godini Casa Forte bila je posvećena širenju obuke i seminara za lokalna mala i srednja preduzeća, individualne treninge i in-house projekate. 

Zbog odlične evaluacije klijenata i težnje za daljm razvojem, preduzeće i njegovi konsultanti pojedinačno su 2017 godine upisani na listu  pružaoca konsultantskih usluga Evropske banke za obnovu i razvoj za program ABS (Saveti za mala preduzeća)

Tokom 2018. godine saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj poprimila je šire razmere, a konsultanti  dodati na listu pružaoca usluga za međunarodne projekte (IP-International projects), kao i saradnja sa Privrednom komorom Srbije, EEN (Evropskom mrežom preduzetnika), Razvojnom agencijom Srbije i Fondom za razvoj Republike Srbije. 

U 2019 godini započeli smo veliki projakat za Agenciju za privredne registre Repubilke Srbije koji je za cilj imao izradu studije za unapredjenje i razvoj portala za naručivanje, prodaju i isporuku podataka i izveštaja, a koji je završen u 2020 godini. Naš online edukativni alat Coin&Fund je postao deo nastavnog programa Univerziteta Singidunum.

2020 godinu pored Covid uslova rada u izmenjenoj poslovnoj klimi i online radnom okruženju obeležio je i projekat podrške ulasku u lanac dobavljača multinacionalnih korporacija podražanom od strane Razvojne agencije Srbije za našeg MSP Klijenta, dostupnost Coin&Fund poslovne simulacije na portalu Digitalna solidarnost, i partnerstvo za Srbiju sa hrvatskom kompanijom Kontroling Kognosko  za 8 ICCC – Međunarodnu (on line) konferencije o kontroling

Pored dva stalna člana tima, Veljka Davidović i Biljane Lazarević, preduzeće za različite projekte angažuje klijente saradnike za oblasti ekspertize softverski inženjering, finasijski menadžment i lean upravljanje.

 

Veljko Davidović
Direktor i vlasnik Casa Forte, Senior Consultant

Veljko Davidović, po obrazovanju diplomirani mašinski inženjer, Senior Consultant, sa liste konsultanata Evropske banke za obnovu i razvoj za program ASB (Advice for Small Businesses) na domaćem tržišti i program IP (International project) u internacionalnom domenu i  vlasnik kompanije Casa Forte koja se bavi savetodavnim uslugama i treninzima iz oblasti strateškog menadžmenta, sa posebnim fokusom na  komercijalne poslove.

Tokom bogate karijere u lokalnim i međunarodnim kompanijama ( Nelt co, Delhaize, Forma Ideale, Unihem Trading, AGS gastro sistemi ) u različitim industrijama (robe široke potrošnje, nameštaja, ugostiteljske opreme, gradnje, logistike i distribucije itd ) i na različitim konsalting projektima stekao je ogromno iskustvo i ostvario rezultate verifikovane kroz pozitivne preporuke za poslovni model koji implementiraju kompanije po njegovim savetima.

Predhodno Veljkovo angažovanje je generalni direktor Nelta Mozambik.

LinkedIn
Biljana Lazarević 
Senior Consultant

Biljana Lazarević, Senior consultant u konsultantskoj kući Casa Forte je na listi konsultanata Evropske banke za obnovu i razvoj za program ASB (Advice for Small Business)  i internacionalni program IP (International project), realizator je nastave NAPA (Nacionalne akademije za javnu upravu) sa dugogodišnjim iskustvom u radu u privredi i bankarskom sektoru.

 Biljana se bavi edukacijima i in-house (tailor made) projektima za različite polaznike: firme, institucije, pojedince, saradjuje sa visokoškolskim institucijama kao gostujući predavač i publikuje stručne radove na domaćim i medjunarodnim portalima namenjenim razvoju MSP www.mojafirma.rs , www.ekonomski.net, www.podjetnik.net

Ona je idejni je tvorac online poslovne simulacije Coin&Fund koja je u primeni u brojnim preduzećima i nastavi jednog poslovnog fakulteta.

LinkedIn