Tim

Casa Forte je konsultantska kuća posvećena razvoju MSP-malih i srednjih preduzeća pružanjem usluga u domenu strateškog upravljanja, struktuiranog vodjenja prodaje i unapredjenja  procesa.

Preduzeće je osnovano 2012. godine sa velikim entuzijazmom i težnjama na polju konsaltinga i upravljanja. 

  1. godine Casa Forte je sprovela svoj prvi veliki in-house projekat u oblasti unapređenja poslovnih procesa (prodaja, nabavka, osvajanje novih tržišta, širenje starog tržišta, uvođenje novih proizvoda, upravljanje zalihama i asortimanom) sa dokazanom metodologijom i praćenjem primene i rezultata. 

Dalje, u 2014. godini kompanija se bavi edukacijom za zaposlene u malim i srednjim preduzećima implementiranjem korporativnih modela i alata. 

Fokus kompanije je 2015. godine bio  na klijentima iz inostranstva (Francuska, Italija, Bugarska, Kina, Hong Kong) koji traže podršku za osvajanje srpskog tržišta i plasman robe. Naša posvećenost ogleda se u analizi tržišnog potencijala i konkurentnosti određenih proizvoda, kao i širokoj bazi klijenta.

U 2016. godini Casa Forte bila je posvećena širenju obuke i seminara za lokalna mala i srednja preduzeća, individualne treninge i in-house projekate. 

Zbog odlične evaluacije klijenata i težnje za daljm razvojem, preduzeće i njegovi konsultanti pojedinačno su 2017 godine upisani na listu  pružaoca konsultantskih usluga Evropske banke za obnovu i razvoj za program ABS (Saveti za mala preduzeća)

Tokom 2018. godine saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj poprimila je šire razmere, a konsultanti  dodati na listu pružaoca usluga za međunarodne projekte (IP-International projects), kao i saradnja sa Privrednom komorom Srbije, EEN (Evropskom mrežom preduzetnika), Razvojnom agencijom Srbije i Fondom za razvoj Republike Srbije. 

U 2019 godini započeli smo veliki projakat za Agenciju za privredne registre Repubilke Srbije koji je za cilj imao izradu studije za unapredjenje i razvoj portala za naručivanje, prodaju i isporuku podataka i izveštaja, a koji je završen u 2020 godini. Naš online edukativni alat Coin&Fund je postao deo nastavnog programa Univerziteta Singidunum.

2020 godinu pored Covid uslova rada u izmenjenoj poslovnoj klimi i online radnom okruženju obeležio je i projekat podrške ulasku u lanac dobavljača multinacionalnih korporacija podražanom od strane Razvojne agencije Srbije za našeg MSP Klijenta, dostupnost Coin&Fund poslovne simulacije na portalu Digitalna solidarnost, i partnerstvo za Srbiju sa hrvatskom kompanijom Kontroling Kognosko  za 8 ICCC – Međunarodnu (on line) konferencije o kontroling

Pored dva stalna člana tima, Veljka Davidović i Biljane Lazarević, preduzeće za različite projekte angažuje klijente saradnike za oblasti ekspertize softverski inženjering, finasijski menadžment i lean upravljanje.

 

Veljko Davidović
Direktor i vlasnik Casa Forte, Senior Consultant

Veljko Davidović, po obrazovanju diplomirani mašinski inženjer, Senior Consultant, sa liste konsultanata Evropske banke za obnovu i razvoj za program ASB (Advice for Small Businesses) na domaćem tržišti i program IP (International project) u internacionalnom domenu i  vlasnik kompanije Casa Forte koja se bavi savetodavnim uslugama i treninzima iz oblasti strateškog menadžmenta, sa posebnim fokusom na  komercijalne poslove.

Tokom bogate karijere u lokalnim i međunarodnim kompanijama ( Nelt co, Delhaize, Forma Ideale, Unihem Trading, AGS gastro sistemi ) u različitim industrijama (robe široke potrošnje, nameštaja, ugostiteljske opreme, gradnje, logistike i distribucije itd ) i na različitim konsalting projektima stekao je ogromno iskustvo i ostvario rezultate verifikovane kroz pozitivne preporuke za poslovni model koji implementiraju kompanije po njegovim savetima.

Predhodno Veljkovo angažovanje je generalni direktor Nelta Mozambik.

Veljko je u septembru 2023 godine izabran u zvanje "Profesor van radnog odnosa" na studijskom programu "Menadžment prodaje" Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

LinkedIn
Biljana Lazarević 
Senior Consultant

Biljana Lazarević, Senior consultant u konsultantskoj kući Casa Forte je na listi konsultanata Evropske banke za obnovu i razvoj za program ASB (Advice for Small Business)  i internacionalni program IP (International project), realizator je nastave NAPA (Nacionalne akademije za javnu upravu) sa dugogodišnjim iskustvom u radu u privredi i bankarskom sektoru.

 Biljana se bavi edukacijima i in-house (tailor made) projektima za različite polaznike: firme, institucije, pojedince, saradjuje sa visokoškolskim institucijama kao gostujući predavač i publikuje stručne radove na domaćim i medjunarodnim portalima namenjenim razvoju MSP www.mojafirma.rs , www.ekonomski.net, www.podjetnik.net

Ona je idejni je tvorac online poslovne simulacije Coin&Fund koja je u primeni u brojnim preduzećima i nastavi jednog poslovnog fakulteta.

Biljana je u septembru 2023 godine izabrana u zvanje "Profesor van radnog odnosa" na studijskom programu "Menadžment prodaje" Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

LinkedIn